Groene schoolplein

Ons schoolplein gaat letterlijk en figuurlijk op de schop! We willen een groen schoolplein realiseren. Zo wordt het schoolplein veel leuker om op te spelen. Kinderen worden uitgedaagd tot meer gezond bewegen en vinden er allemaal hun eigen plekje. Dat zorgt voor minder ruzies, meer speelplezier en een betere sfeer.

Niet alleen tijdens de pauzes is een groen schoolplein een verrijking, het kan ook educatief gebruikt worden als een soort buitenleslokaal. Een ander voordeel is, dat met minder tegels het regenwater beter kan wegstromen. Ook zorgen planten en bomen voor meer insecten en vogels en voor verkoeling voor de leerlingen.

Er is een werkgroep gevormd van een aantal enthousiaste teamleden en ouders. Zij zullen begeleid worden door de Werkplaats groene schoolpleinen, een Amersfoorts initiatief dat in samenwerking met de gemeente al veel mooie groene schoolpleinen heeft gerealiseerd.

Het traject duurt ongeveer een jaar. Kinderen, ouders en buurtbewoners zullen actief betrokken worden in het hele proces. En er al een Kinderraad geformeerd met kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. Hebt u misschieb zelf relevante kennis, ervaring of connecties die goed van pas kunnen komen ergens in het traject? Of hebt u ideeën? Mail het dan naar: groeneschoolplein.sintjorisschool@kpoa.nl. Alles is welkom!

Wilt u (met uw kinderen) alvast ideeën opdoen? Ga dan eens spelen op een van de volgende plekken:

Verder is dit filmpje is ook een aanrader, het geeft een leuke impressie van andere Amersfoortse groene pleinen.

Mail ons 033 472 19 07  Route